torstai 14. kesäkuuta 2018

Arvontavoitto ja elämäni ensimmäinen kakku

En ole varmaan ikinä voittanut mistään arvonnasta mitään lukuunottamatta yhtä kertaa, jolloin voitin luistelukisojen arpapöydästä perheelleni leivänpaahtimen. Katselen aina netissä pyöriviä arvontoja ajatuksella: "En kuitenkaan voita mitään, joten ihan turha osallistua", enkä melkein ikinä osallistu mihinkään sellaisiin arvontoihin, joissa vain yksi tai muutama voi voittaa palkinnon. Tänä keväänä tein kuitenkin poikkeuksen ja osallistuin Himalaya Herbalsin Instagram-tilillä olevaan arvontaan. Tällä kertaa arpaonni suosi minua ja voitin laatikollisen valkaisevaa hammastahnaa ja hoitavaa käsirasvaa. Arvontaan osallistuin lähinnä valkaisevan hammastahnan toivossa, sillä olen jo jonkin aikaa sitten todennut etuhampaideni olevan hieman kellertävät, ja toiveenani olisikin saada niistä valkoiset. Myös nuo käsirasvat tulevat tarpeeseen, sillä käteni ovat jostain syystä olleet jo pitkään todella kuivat.
Himalaya Herbals
Hampaani eivät ole ikinä olleet mulla mitenkään ylpeydenaihe, sillä ne ovat olleet tosi vinot jo pitkään. Tänä keväänä sain kuitenkin vihdoin kutsun oikomishoitoon, jossa mulla todettiin erittäin paha purentavika johtuen siitä, että leukani on liian takana yläleukaani nähden. Kun purentavikani huomattiin vasta näin myöhään, ei oikominen enää tässä vaiheessa ole todellakaan mikään helppo juttu. Luvassa on iso prosessi, jonka aloittamista täytyy todella pohtia ennen siihen ryhtymistä. Tästä oikomishoidosta kerron kuitenkin lisää sitten kun olen pohtinut, aloitanko hoidon vai en.
B
sydänkakku
Viime viikolla leivoin elämäni ensimmäisen kakun. Kyseessä oli sydämenmuotoinen mansikka-persikka-kakku. Aivan täydellistä siitä ei tullut, sillä se lössähti hieman keskeltä (taisi jäädä vähän raa'aksi) ja kostutin sitä ehkä hieman liikaa, mutta joka tapauksessa maistui se todella hyvältä. Kakun tekemisessä ehkä kivoin vaihe oli sen koristelu ja siihen käytinkin reilusti aikaa. En leiponut tätä kakkua minkään juhlan tai vieraiden vuoksi, lähinnä vaan perheelleni viikonlopun herkutteluhetkiin ja samalla kakunleipomisharjoituksena itselleni.

1 kommentti: